torsdag 9 oktober 2014

Elsa

Att bli glad över att veterinären säger att det var fullt med bakterier och blod i urinet låter så sinnessjukt. Men då finns det en anledning till att hon gör som hon gör. Elsa kissar i mellanrum på mattor och andra trevliga textiler. Hon har vad man kallar "stressblåsa", alltså ett taskigt psyke som gör henne stressad av att vi får besök, dammsuger,möblerar om osv. Däremot har hennes psyke blivit bättre men inte tillräckligt bra för att hennes kropp ska sluta stressa upp sig och ge henne inflammationer i urinblåsan och ibland blir det även bakterieinfektioner.

Nu äter hon smärtstillande och antibiotika och nu kommer vi hålla stenkoll på blåsan med återbesök, för att se om den bara lugnar ner sig eller faktiskt läker. Får vi inte bukt med inflammationerna, så har vi en katt i ständig smärta pga av hennes psyke och ja, då finns det inte så mycket att göra. Då vi gjort allt vi kan göra för hennes psykiska hälsa ska bli bättre, bortsett ifrån att aldrig städa, ha gäster osv men det är inte ett alternativ.

Elsa har gjort enorma framsteg senaste åren, hon visar sig för gäster när vi har besök. Förut visste knappt folk att Elsa fanns. Hon springer inte och gömmer sig i panik för att lägenhetsdörren öppnas utan tittar faktiskt nyfiket ut i trapphuset. Även om hon är rädd för det mesta, så är hon världens mys katt som älskar att bli ompysslad, sova tätt in till sin bästa vän Egon. Gosa med Loka när hon sover och inte ser. Hon blir otroligt frustrerad när man borstar håret och inte borstar henne. Sen är hon min räddare, så fort den där klumpen i bröstet kommer krypandes kommer även Elsa strykandes. Hon lämnar inte min sida oavsett vad som händer när jag är ledsen ♥

Hon är väldigt skeptisk till en början

Men har man väl vunnit hennes tillit, får man även ta del av all kärlek hon har att ge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar