torsdag 21 maj 2015

Jahapp, vad skriver man för rubrik för sånt här?

8 dagar sedan var vi hos veterinären första gången, nu har vi varit hos veterinären 3 gånger. Andra gången så sövdes Loka, jag fick vara med under ingreppet och såg allt de gjorde och såg allt de inte hittade i den där himla näsan. Allt som kom ut ur näsan var blod, eftersom alla slemhinnor var blodsprängda i näsa och svalg. Proverna som togs visade ingenting, vissa var lite förhöjda men inte nog mycket för att de skulle kunna berätta vad som var fel, inget ens en infektion fanns i kroppen. Vi gick därifrån med förhoppningen om att ingreppet lyckats få bort något som gått missat, för fanns det något där som vi missade att se så skulle de vara ute nu. Nu skulle Loka må bättre redan dagen efter om detta lyckades..

Men, nej näsan var snäppet värre, full med brun aktigt äckel och nu var även ögat på samma sida riktigt kladdigt. Vi fick boka tid på ett djursjukhus och valde återigen Väsby djursjukhus som vi gjort tidigare när kliniken gjort det de kan. Vi fick en tid igår, onsdag kl 14 där en jätte trevlig veterinär kollade på Loka, som även hon konstaterade att det tidigare ingreppet uteslutit att hon skulle ha haft något främmande föremål i näsan. Hon tog nya prover på Loka för att kolla av alla tänkbara värden och det man kunde se var att hon var uttorkad och även nu hade en infektion i kroppen som hon trodde kom ifrån ingreppet i onsdags och inte var relaterad till själva sjukdomsbilden.

Jaha vad är det för något då? Veterinärens teori är att de växer något i hennes näshåla, exempelvis ett tumör. Så nu måste infektionen bort genom en tiodagarskur med antibiotika, samtidigt som hon får smärtstillande då hon har ont. När infektionen är borta blir det att söva henne, göra röntgen med kontrastvätska och ta eventuell biopsi på det de tror att de ska hitta i näsan.

Det finns en liten chans i helvetet att ingreppet lyckades i måndags och att hon inte blev bättre pga av infektion. Men eftersom symptomen är lika nu som innan ingreppet och sjukdomsbilden är oförändrad så är det lite som talar för det, men man kan ju alltid hoppas ♥

Nu väntar tio långa dagar och samtal med agria för att se om de godkänner röntgen men om de inte skulle göra det så kommer vi genomföra det oavsett. Men finns ingen anledning att de inte skulle godkänna.

Känns otroligt jobbigt nu men ska försöka leva i nuet och ta det allt efter de kommer men lättare sagt än gjort när de kommer till ens lilla hjärta. Hon mår iallafall bättre nu när hon äter smärtstillande.Älskade älskade hund ♥


Såhär vill vi ha dig, frisk,glad och våran Toka ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar