måndag 11 november 2013

Måndag.

Jahapp, Loka har C-höfter, inget super dåligt besked men fortfarande inget toppen besked. Nu blir det en undersökning för att utesluta att hon inte lider av det. Förmodligen inte, men hon har senaste tiden blivit mer, vad ska man säga? Vrång. Hon vill inte göra saker vissa dagar, vägrar gå helt enkelt om man inte lockar med något extremt roligt, men vardagen är inte hysterisk rolig hela tiden och för oss är det viktigt att ha en hund som fungerar såväl i vardagen som vid aktivitet. (Nu är detta inte på någon horribel nivå som gör vardagen olidilig, förutom att man funderar som människa vad det kan bero på)

Hon har sedan hon kastrerades gått upp 2 kilo, som vi håller på att bli av med. Inget omöjligt direkt, men det händer inte så mycket varken upp eller ner, så får överväga att byta foder. Pratade med veterinären idag, samma veterinär som konstaterade att hon hade otroligt bra benmuskler och hon sa att det var svårt att avgöra utan en riktig undersökning om hennes "vrånghet" är något man bara ska komma förbi (mentalt) eller om det faktiskt ligger något bakom det (fysiskt). Förmodligen något mentalt då det uppkom efter kastreringen och då är det bara att vara envisare än samojeden (lättare sagt än gjort;D).

Kommer kontakta Ponyos kennel som gulligt nog välkomnar oss att höra av oss om det är något vi funderar över och det gör vi verkligen nu. Blir att ställa frågor om drag, om vi kan fortsätta som vi gör nu med lätta vikter och längre distanser. För nu om någonsin är det super viktigt att hennes benmuskler behåller sin form och styrka,inte för att vi hade låtit dem förfalla annars men att vi gör rätt, tränar rätt helt enkelt.

Behöver jag säga att Loka är äger hela mitt hjärta och att hennes välmående är prio ett? Herregud vad jag älskar henne och vad jag kommer göra allt för att hjälpa hennes små underbara höfter så att hon även på åldernshöst kan springa runt pigg och smärtfri. Jag tänker inte lämna något åt slumpen.

Jag vet, en uttjatad bild men den speglar verkligen vem Loka är, världens snällaste <3



// Isabel som borde pluggat på bibloteket och inte bloggat men som nu ger upp och hämtar världens bästa på dagis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar