tisdag 17 december 2013

Status

Igår var vi hos sjukgymnasten igen, det börjar ge resultat. Efter nyår kommer Loka vara redo för den riktiga rehabliteringen/friskvården. Hon kommer simma en gång i veckan på färingsö hundcenter där Lokas sjukgymnast kommer medvara vid träningen. Efter ett par simturer(dvs veckor) kommer Loka gå promenader med klövjeväskan tom och med manchetter på benen utan vikter i ca 30 minuter varje dag. Machetterna kommer vi börja använda redan nu bara för att öka hennes medvetenhet om att hon faktiskt har bakben.

Först när Loka är med på noterna om vad som ska ske i poolen kommer träningen börja på riktigt och efter 5 veckors träning kommer det göras en utvärdering för att se om det gör någon nytta och hur stor skillnaden blivit. Har träningen gjort nytta kommer rehabliteringen fortsätta och Loka kommer fortsättningsvis simma en gång i veckan tills hon är bra. Därefter kommer hon få simma en gång varannan vecka resten av sitt liv.

Så vi håller hoppet uppe och hoppas att hon kan leva smärtfritt med sina höfter i framtiden. Men allt det här är jobbigt att förlika sig med, man vill bara att hon ska få må bra, helst igår. 6 av 10 syskon till Loka har E-C höfter och alla har fått den domen kring 2 års ålder. Jag känner en stor tröst i att hennes föräldrar inte är aktiva inom avel längre.


Loka hälsar att snön är välkommen och att plusgraderna kan försvinna långt härifrån.






1 kommentar:

  1. sv: Haha, Vinna åker ibland upp på framtassarna bara.. så hon har lite talang hahah! :D

    SvaraRadera