söndag 29 december 2013

Söndag.

Idag var vi ute i Sigtuna/Rosersberg med Paulina och Ponyo, hur mysigt som helst. Odjuren var glada över att träffas efter allt julfirande. Själv är jag imponerad av min vän som ska föda om en månad och traskar på som vanligt med sitt fluffmonster. När den lille tittat ut kommer vi låna med Ponyo ut på våra promenader, första tiden med bebis kräver sin lilla bubbla :). Vi bor ju inte ens 10 minuter ifrån varandra så vi kommer ställa upp med lätthet och glädje.

Det var första gången vi åkte dit vi var idag och vi hittade rätt vilket i sig var en riktig seger för oss. Sen att vi körde vilse på vägen hem är en annan femma. Det smällde en heldel redan idag, tack och lov bryr sig inte Loka och det ger en lugnande effekt på Ponyo också som tyvärr är riktigt rädd. Loka brukar få sig ett stress juck ifrån honom när han blir rädd men då skäller hon ut honom och sedan fortsätter de med sitt men sen är det inget mer med det. Är han själv, då vill han bara hem och glömmer bort att han ens har behov att uträtta.

Så på nyår ska Loka och Ponyo få umgås lite under dagen så kanske han kan ta kvällen med lite större ro. Tyvärr kan vi inte spendera tolvslaget ihop, då vi måste vara hemma för ena katten är rädd och jag tror att raketer plus en till hund blir för mycket för henne.

Nyårafton kommer firas med fördragna fönster och musik så kanske de inte märker vad som händer utanför. Paulina kommer låsa in sig i badrummet med en stereo och förhoppningsvis inte en livrädd Ponyo. Alltså hade det enbart smällt under nyårsafton och ingen annan dag tror jag det skulle underlätta för alla djurägare. Nu måste man vara beredd långt innan och efter, bara för att Loka inte är rädd nu finns det inget som säger att det inte kommer förändras den dagen någon skjuter en raket framför ögonen på oss. Och det är ju min skyldighet att skydda henne vilket är en ganska svår uppgift när det inte är begränsat till bara en dag.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar