måndag 13 april 2015

Måndag

Loka verkar må mycket bättre nu och framför allt så klarar hon av så otroligt mycket mer än vad hon förväntas göra. Sen har vi valt i samråd med specialisten på väsby djursjukhus att testa Lokas gränser och vi har inte gjort något som hon inte klarar av ännu. Och i torsdags gick vi 17 km i tuff terräng, ruggit tuff med väldigt väldigt få sträckor med planmark, det var mer branter än något annat. Dock fick hon vara lös hela tiden och fick välja sin egna väg, men tror de var knöligare i skogen än på stigen. Min dröm är ju att fjällvandra med Loka, givetvis får vi ta dagsturer som nybörjare men om man jämför torsdagens vandring så var den inte i närheten av den lilla erfarenhet jag har ifrån idre fjäll.

Med mig är det värre - såklart. Under torsdagens äventyr fick jag ett skapligt skavsår, men tänkte inte mer på det än att jag tvättade rent foten när jag kom hem. För att göra en lång historia kort så hängde jag på låset till närakuten i söndags efter en helvetes natt med en fot som var galet svullen,röd och varm. Jag har fått en "liten" infektion i skavsåret som var mer grönt än något annat. Hua, så nu äter jag antibiotika och bara vill att skiten ska vända snart. Svullnaden har tagit över hela foten och traskat upp en liten bit på benet, så nu måste det vända annars måste jag till sjukhus igen. Men idag kunde jag klämma ner foten i en sko, den lyckan (och smärtan).

Nåväl, Loka är nog mer redo för fjällvandring än orutinerade och klantiga matte haha :-) Idag vågar jag drömma om att få uppleva ett långt och rikligt liv tillsammans med min envisa toka♥ Envisa Loka som verkligen har en kopia av sig själv så väl till utseende och beteende i Sundsvall i syrran Luna. De andra syskonen är inte alls lika lika. Nästan som om man tror att de är tvillingar, men det hade nog uppfödaren sagt och de är ju inte direkt något vanligt. Men alltid lika roligt att prata med Lunas matte som likt mig är lika förälskad i sin ögonstens beteende. Det är roligt att två hundar så många mil ifrån varandra i helt olika miljöer har samma rutiner, aktivitets behov och framför allt är så förbaskat nöjda med livet bara de får ligga och glo på allt som sker.

Svårt att få med hur brant det var - men hon klarade det utan hälta!

#Nöjdtjej




1 kommentar:

  1. Carina17:33

    Aschdå det var väl en fin stig , fotvänlig och så hihihi Traska på traska på , ni blir vana om ni gör det en gång i veckan ;)

    SvaraRadera