lördag 22 februari 2014

Katter,hundar och Egon.

Vi brukar ha en daglig motionsstund med katterna här hemma, oftas när Loka är ute. Katterna får leka med laserpekaren, men idag fick Loka vara inne och titta på medan katterna busade. Det var en utmaning för henne, hon får inte jaga laserpekaren någonsin. Men tror inte laserpekaren var det svåra för henne, utan att katterna röjde. Loka och Egon har ofta race här hemma, så hon är van att få springa tillsammans med katterna. Men idag satt hon bredvid och tittade på, med massa beröm och kontakt så satt hon kvar utan problem. Lite simpel inomhus träning för Loka men otroligt effektivt för att utveckla hennes passiva sida.

Idag skiner solen, så jag ska kidnappa Ponyo och traska runt lite sjöar samt titta förbi någon rastgård för att se om det är tomt någonstans. Tvivlar dock på det, solen brukar locka fram de flesta. Så idag blir det även en prövning för mig, vara ute själv med odjuren tillsammans med ett fullproppat Sundbyberg. Loka och Ponyo är väldigt olika i sättet och därför måste jag vara ännu mer lyhörd. Ponyo gillar att skälla på vissa andra hundar, dock inte utfall vilket gör att det är lätt att distrahera honom om man ser andra hundar före honom. Men hinner man inte med och han hinner komma in i stress är han väldigt svår att bryta samt distrahera vid nästa möte. Eller han skäller inte direkt på andra hundar, utan han tittar mer på en och berättar "Vet du, det går en hund där borta. Jag skulle kunna leka med den,pussa på den. Hör du vad jag säger?Hunden där borta ser väldigt lekvänlig ut, kom igen vi går dit ". Inte mer accepterat men ändå Ponyo i ett nötskal. Och Loka henne måste man vara otroligt konsekvent med när hon är ute på promenad med sin prins, för hon tycker minsann att man kan få leka i tid och otid i koppel. Lite samma där, gäller att bryta henne i rätt tidpunkt så går det bra. Oftas får Ponyo sig ett tjuvnyp när vi står stilla och väntar på gröngubbe, men i 8 fall av 10 lyser Lokas ögon upp med "full i fan" blicken innan så räcker det med ett "Loka" ifrån min sida. Men allt ovan beror helt på dag, hos både Ponyo och Loka. Tror det är den där beryktade envisheten hos samojeden som spökar helt enkelt :)

Men oavsett om de har med sig sina öron eller inte idag, så ska det bli mysigt. Älskar att se Loka så nöjd med livet som hon är när hon har sin prins vid sin sida. Ponyo är lite som en bonushund i våran familj som tillochmed katterna accepterar, (inte riktigt säker på ifall Egon ens fattat att det är två olika hundar,ännu dock och Elsa accepterar honom men gillar han inte )





Det är väldigt mycket, hjulet snurrar men hamstern är död över denna herre. 


1 kommentar:

  1. Carina16:08

    Han tror väl att Loka rör på sig i super hastighet,, när Ponyo är där ,,och hans hjärnceller bara snurrar ,,go lilla knäppa katt

    SvaraRadera