måndag 13 januari 2014

Loka

Idag var vi hos sjukgymnasten, ryggen är bättre! Nu ska vi massera Loka på egen hand, målet är ju att vi ska klara av Loka själva. Eftersom hennes fel är medfött och gjort att hon fått dåliga höfter och en smärtande rygg. Hon är för kort, för rak i benen men med rätt träning ska hon kunna leva smärtfritt med det. Hon kommer inte bli jätte gammal, men hon kommer få leva så länge hennes kropp orkar, förhoppningsvis många många år till.

Så nu är planen 2 veckor utan behandlingar hos sjukgymnasten fast med mycket jobb hemma. Sen träffas vi, kollar igenom Loka och avgör om hon är redo för att börja simma, vilket hon bör vara. Ifrån att hon spydde,skrek och blev helt slut av att de bara undersökte henne till där vi är nu. Vilken intensiv resa vi gjort tillsammans, känns nästan som veterinärkliniken är ett andra hem. Är så stolt över henne, hon är verkligen en så otroligt snäll och kärleksfull hund.Jag älskar henne oändligt mycket.

Hennes lycka när snön äntligen kom var helt underbar. Så nu njuter vi och ser fram emot att bygga muskler på rätt ställen. Vi kämpar för att få henne att gå ner i vikt, hon är inte överviktig men hon måste ligga under sin kurva för kroppens skull, lillskruttan. Sen får hon givetvis bygga musklar och gå upp i vikt av det, men musklerna måste vara på rätt ställen, vilket är det svåra. Hon har ett invant rörelsemönster som hon alltid kommer sträva efter, så det är upp till oss att se till att hon går/springer/leker på ett för henne onaturligt sätt.






1 kommentar:

  1. Carina08:01

    Pluttan då , det kommer nog att gå bra siddu , ni är så duktiga med henne Kramisar till alla er ..

    SvaraRadera