tisdag 28 januari 2014

Kloka Loka.

Fröken Loka är väldigt morgontrött av sig, helst ska man bara ut och göra det absolut nödvändigaste på morgonen för att sedan vända hemåt och sova ett par timmar till. Men till hennes stora besvikelse ser inte vardagen ut så, utan då ska man traska till dagis på morgonen. Hon brukar försöka vända hem när tillfället ges och när vi tagit oss genom området släpper hennes envishet och hon ställer om siktet mot dagis.

En dag förra veckan var hon lite extra sugen på att gå hem. Loka hade på sig sitt halsband av modellen halvstryp. Loka har ju som bekant en ganska fluffig päls som med lätthet kan trassla in sig i ett halsband. Vilket hände den dagen och hon drog nytta av detta, min lilla skithund <3 När vi lämnar gården passerar vi tunnelbanan och ut på ett torg (vi korsar inga vägar med andra ord). Vilket fall, så passerar vi tunnelbanans uppgång och ut på torget där Loka tvärnitar och kommer ur sitt halsband. Tittar på mig, med sin full i fan blick och vänder på klacken och springer förbi tunnelbanan och in på gården igen. Full fart fram till porten och där satte hon sig och såg förbaskat nöjd ut.

Och jag borde blivit arg men jag lärde mig bara älska henne lite mer. Envisa,kloka Loka. Jag satte på henne halsbandet och sa, nu går vi. Och hon traskade med nöjda steg hela vägen till dagis.

Här leker Loka strax utanför porten förra vintern(t-banan i bakgrunden), så låter nog längre än vad det var.




1 kommentar:

  1. sv: Folk tycker mycket hela tiden, men vi är vana att det bara är över internet från folk som inte känner oss eller ens träffat oss eller våra hundar. Där kan vi inte bry oss mindre.
    Men gällande en sjuk hund har även våra riktiga vänner och bekanta uttalat sig. Mest för att det tar sån tid i vårt liv med största sannolikhet. Men det betyder även mer på ett annat sätt när ens riktiga värld uttalar sig.
    Vi förskönar verkligen inte vårt liv heller. Vi har varit mer öppna än vi egentligen önskat om vårt otroligt hemska år 2013.

    Absolut, hundvärlden (på internet framförallt) skulle man behöva ändra inställning, för man vet egentligen ingenting när man sitter i andra sidan landet och tror saker.
    Men vi har majoriteten bra människor runt oss på internet. Och enbart egentligen bra människor runt oss i verkliga vardagen :)

    Hejja er med!! Såklart! :D

    SvaraRadera