onsdag 14 augusti 2013

Onsdag.

Ostabilt väder idag, allt ifrån rejäla hagelskurar till åska. Vi åkte som sagt ut till Väsby och drog ut i ett spår där, tränade en massa inkallning med Loka, hon var så duktig då det var mycket rådjur i skogen. Det är skönt att hon inte hänger på Ponyo som är gaaaalen i vilt. Loka kollar väl på rådjuren men kommer alltid till mig, så hade långlinan på men höll inte i den och på vissa ställen var hon helt lös.

Hon kommer när man ropar, men när hon ser något roligt som ett rådjur kan hon stanna upp och inte riktigt komma direkt men säger jag det magiska ordet "Touch" och håller ner handen bryter jag hennes tankebana direkt, viktigt att komma ihåg att inte alltid ge samma belöning, så förväntan förblir hög på just detta. Vilket man märker direkt om man slarvat med.

Sen gick vi hem till Paulinas mammas hus och drack lite kaffe. Precis när vi klivit innan för dörren börjar det hagla och åska. Ponyo är livrädd för åskan och sticker alltid in i badrummet när han hör den. Loka och Ponyo har aldrig träffats under ett oväder, men kan säga att vi får försöka pricka in dem och träffas då. För Loka hon låg och sov under bordet på uteplatsen och det hade en väldigt lugnande effekt på Ponyo, som tillslut kom ut dit han med och satte sig tätt intill Paulina och efter ett tag la han sig också ner.

Det är kul att de har så mycket utbyte av varandra, Ponyo har lärt Loka åka bil och gå i trappor. Och första gången vi skulle åka kollektivt så var det en självklarhet att det skulle göras i hans sällskap.

Tog aldrig fram kameran då det låg regn i luften hela tiden och mobilen låg inplastad när vi var i skogen. Så tog bara bilder när jag stod under tak med mobilen.

En tupplur medan ovädret drar förbi.




1 kommentar:

  1. Roligt att höra fler som kör Touch, vi gör det inte själva, men vet fler som har olika touchar för olika djursorter dom möter, rådjur, hare osv. Har ni det? :)

    SvaraRadera