torsdag 3 juli 2014

Elsa

Har haft sådan ångest över Elsa en längre tid och idag känns det så mycket lättare att andas! Vi hittade äntligen ett fel, stressrelaterat fel men det går att behandla det fysiska och förhoppningsvis hjälper det de psykiska. Så nu är det medicin i 10 dagar och sedan sakta men säkert utsätta henne för stress i små doser till en början. Elsa är ju som tidigare nämnt en hittekatt och har alltid varit lite knäpp,skygg och speciell sedan hände det en sak för 2 år sedan som gjorde henne ännu räddare och sedan dess har hon haft det riktigt tufft med psyket. 

Första stressmomentet kommer bli att bara ha folk på besök på en fika, nästa kommer bli att bjuda hit någon att hälsa på och stanna kvar över natten. Klarar hon av detta, då är hon på rätt väg åtminstone. Så nu håller vi tummarna. Kan säga att Elsa var så stolt när hon kom hem ifrån veterinären, riktigt kul att se! Annars har det varit panik ut ur buren för att gömma sig bakom soffan en heldag. Nu har hon tillochmed gått in i buren frivilligt och kikat lite :) Men vi har jobbat otroligt mycket med henne senaste 6 månaderna, förra sommaren blev hon nästan återställd när Meja var här sen blev de sämre igen och sedan dess har vi kämpat! Så planen är medicin, fortsätta ha feliway adapter i hemmet och lite Meja kärlek. 

Med Egon the man är det i allafall bra. Han lunkar runt här i vanlig ordning, våran lilla guldfisk ♥ Det är svårt det där med katter, speciellt hittekatter som det finns alldeles för många av. Elsas liv började på värsta tänkbara sätt. Lämnad i en kartong för att svälta ihjäl med sina syskon, bara några veckor gamla. Hemska hemska människor det finns. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar