lördag 2 juni 2012

Vädergudarna måste hata mig.

Regnet öser bokstavligen fortfarande ner. Men inte hindrar det oss för att ge oss ut, icke! Dock så fick vi sovmorgon till 09:46 idag, helt overkligt. Bortsett ifrån att vi var ut vid 04:30 i 5 minuter, men det var det helt klart värt. Vi gick ner till rastgården och lekte, älskar verkligen när det är helg och vi kan göra saker ihop allihopa. Men där fanns inga andra hundar, perfekt för oss då vi håller på att lär Loka, touch(target träning)! Vad är detta då? Jo, vi skriker/ropar touch och då kommer hon i fullfart och trycker/slår nosen mot handen. Funkar helt briljant, hon tycker det är hur roligt som helst och vi får henne att komma till oss med vilja.

Men kommer dröja länge innan jag kommer lita på att ha henne helt lös, åtminstone i vår omgivning. Sen när bilen inte är något problem längre och vi kan åka iväg till riktig skog, så kanske,kanske vi kan släppa henne lös. Än så länge får vi köra med lina och i hundrastgården, då Loka är en riktig jägare och hinner man inte avbryta henne i tid, finns det inte en chans att hon kommer till oss, än.

Sen nästa varje vardag, är vi ute med en annan hund (och bästa Marie), utan att leka. Viktigt för henne att lära sig att man kan vara lugn bland andra hundar eftersom hon är ensam hund.

Blöt Loka, men lycklig. Hon älskar verkligen regn, vatten och rusk!

Oplanerat första dopp, lyckan var total.


2 kommentarer:

  1. Men åå vilken tur du har! Vill också ha hundar som gillar regn. Perfekt om man vill träna då det knappt är någon ute :)

    SvaraRadera
  2. Ja dom är väldigt lika! Vad är det för ras och hur gammal? :)

    SvaraRadera