lördag 16 februari 2013

Blä.

Blä är exakt som de känns nu! Fast dumt utav mig att klaga, Loka är ju den som aldrig får vara frisk. På måndag kl.10:40 blir det att göra en grundlig genomsökning utav Loka.  Sedan oktober har hon haft två vändor med ögoninfektioner/ögoninflammation/vafansomhelst och även haft en dryg förkylning/noskvalster/vadfansomhelst. Hon har ett väldigt begränsat umgänge (ingen annan hund har blivit smittad) , får inte hälsa på främmande hundar på promenaderna.  Det är bara dagishundarna och 2 hundar till hon fått hälsat/träffat förutom de skit ägarna som släpper fram sina hundar fast jag ber de koppla sina små as som lika gärna kan vara levande smittohärdar. Fast då kontrar jag med att hon har rävskabb eller något, så de brukar hända en gång och aldrig mera.

Och vad är det nu då? Hennes ena öga är åt helvete, hon är loj och bara sover. Hon vägrar lämna området och vill bara lulla runt. Har ingen riktig ork. Hon är långt ifrån den aktiva hund hon ska vara. Kan vara tonsillerna som måste opereras bort, då dessa tydligen kan påverka ögonen. Missbildning och fel växande hår är uteslutet ifrån förra gången. Nu åker vi till våran vanliga veterinär och hoppas de går att lista ut vad det är för fel. Men annars får det bli att åka till Västerås och träffa en utav Sveriges bästa ögonspecialister. Även hört att Bagarmossen ska vara bra. Vi får helt enkelt se, men den här gången ska vi veta exakt vad det är som påverkar detta.

Haha, Loka igår ikväll..
Idag har vi haft flexi-kopplet och hon har fått vandrat runt
som hon velat, medan jag suttit på en stubbe :)

En frisk,pigg och lycklig Loka är vårat mål.




3 kommentarer:

  1. Fina Loka!
    SV: Haha ja valpfritt blir det nog detta år, finns en spännande kombination detta år, men vi får se, det hänger på allt runt omkring :)

    Qilaq har inte tagit bort sina tonsiller, vi tänkte göra det men blev avrådda av en veterinär. Hon sa att det var en modegrej att göra för ett par år sen men att man sällan behöver göra det. Vi ska kolla runt lite till, Qilaq är ju också sjuk hela tiden.

    Vi skulle gått till Södra Djursjukhuset om vi skulle göra en operation :)

    SvaraRadera
  2. Tack för din fina kommentar förresten! :D Vi hoppas att vi lyckas få fram en sån kennel och framförallt att det uppskattas av folk med rasen också! :)

    SvaraRadera
  3. Qilaq behöver inte träna, han vill inte dra och vi misstänker att det mycket beror på detta. Vi tvingar honom inte, han mår bättre ibland och då springer han ju på i skogen, annars travar han runt.
    Qilaq äter, mer än gärna, hela tiden ;)

    SvaraRadera