tisdag 31 juli 2012

Mobilblogg - Hemsk natt.

Natten som varit är den längsta och läskigaste natten någonsin. Jag satt vak över Loka. Igår kväll, på en snabb kvart så petade Egon/Elsa ner en burk med olja som man använder för att smörja upp klippmaskinen. Och den burken tog Loka och bet sönder. När jag såg detta ringde jag direkt veterinären, som sa att det fanns ett ämne i oljan som kunde förstöra hennes lungor. Men eftersom Loka hade ätit och inte inhalerat oljan så var det viktigt att hon inte gick upp i stress. Eller spydde.

Så att åka till djursjukhuset på andra sidan stan, skulle göra mer skada än nytta, då Loka är allt annat än lugn första kvarten i bilen. Så jag fick sitta och övervaka henne under natten och om hon började spy eller andas tungt åka fort som attans till djursjukhuset och hoppas på det bästa..

Om inget har hänt 10h efter intaget så ska värsta faran vara över. Det "lilla" som har hänt är att hon är röd och irriterad i gom och svalget. Förmodligen fortsätter det så ner i magen. Men så länge hon äter och dricker ska det vara lugnt. Annars får vi åka till veterinären och få smärtstillande. Så nu går vi och lägger oss och njuter utav att Loka fixade detta utan andnöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar