måndag 27 maj 2013

Nu får det vara nog.

Har verkligen ingenting att skriva, inget vettigt! Är bara grymt less på alla bränder runt om i Stockholm och bör verkligen inte yttra mig om det ännu! Måste bli lite mer neutralt inställd, skulle jag skriva något nu skulle det knappast vara något jag skulle kunna stå för i det långa loppet. Men kan säga att vakna upp till att ett dagis brinner runt hörnet gör verkligen inte saken bättre. Sedan är det inte klarlagt om den var anlagd ännu, fast lyssnade man på nyheterna lät brandmannen de intervjuade ganska säker på sin sak...

Bor som sagt vid näckrosen, tre stationer ifrån Husby där allt började så med handen på hjärtat var det just det här man varit orolig för, att det ska komma hit. Fast, tre stationer känns det verkligen inte som då Storskogen,Råsunda och Filmstaden med närheten till Råstasjön och Lötsjön gör att det här området känns som en idyll och åker man till Husby är det som att komma till en helt annan värld, bara 10 minuter bort. Det är väl det som är problemet med Stockholm, allt är indelat i små öar och alla håller sig till sin kant.

Däremot står jag fast vid att oavsett klasstillhörighet, socialbakgrund eller etnicitet så är det här beteendet inte acceptabelt. Inte någonstans, aldrig. Våld löser aldrig några problem. Antar att allt det här känns så otroligt nära då samma sak händer i Borlänge, tjäna ängar med andra ord. Mitt förra hem och nej vi bodde inte där för att det var kul, utan för att vi inte hade något val just då. Idag bor vi här och har det så otroligt mycket bättre på alla vis, vi har tagit oss ifrån ingenting till det här på 3 år. Så det går att bryta mönster, det går att få det bättre men inte med våld. Så snälla, kan vi inte bara lägga ner det här nu? Inga fler bränder, inga fler brott, inga fler misshandlar, det vore sååååå skönt.


Dagiset.. (Bild lånad av google)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar